Освојувач на КУПОТ на ОФС Битола е ФК Поешево

Оваа година освојувач на купот на ОФС Битола е екипта на ФК Поешево од с. Поешево . Екипата на ФК Поешево е и првак во А лигата на ОФС Битола.