ФК Црно Буки ЗЛ е новиот третолигаш

Екипата на ФК Црно Буки ЗЛ е најголемото изненадување во битолскиот регион. Најпрво ги подобри условите на инфрастуктурата која е сега најдобра во регионот.Со откажувањето на првакот ФК Поешево екипата на ФК Црно Буки ЗЛ како второпласиеаната екипа ќе се натпреварува во Третата лига Југозапад .