Б ЛИГА

РАСПОРЕД Б ЛИГА СЕЗОНА 2017/2018

             Резултати Општинска ,,Б,,Фудбалска Лига – 5 коло
              Домаќин               Гостин   Резултат
                 Хајдук          Јени Маале 0 2
         Пелагонија (Д)      Буковски Ливади 3 0
  Пелагонија Бел Камен               КСК 2 0
             Напредок      Пелагонија  (Т) 2 0
         Младост  (ГО)                 Рис 10 1
           Меџитлија         Стрела Спорт 1 7
        Еленик Спорт          Космос Спорт 0 1

Поз. Клуб ОН Поб Н Пор ПОС ПРИ ГР БОД
1. ФК СТРЕЛА СПОРТ 4 3 1 0 14 5 9 10
2. ФК КОСМОС СПОРТ 4 3 0 1 11 6 5 9
3. ФК КСК 4 3 0 1 6 1 5 9
4. ФК ПЕЛАГОНИЈА БЕЛ КАМЕН 4 3 0 1 10 6 4 9
5. ФК Меџитлија 4 2 1 1 12 6 6 7
6. ЗФК ПЕЛАГОНИЈА с.Добромири 4 2 0 2 12 5 7 6
7. ФК БУКОВСКИ ЛИВАДИ 10 4 2 0 2 10 5 5 6
8. ФК ХАЈДУК 4 1 2 1 2 6 -4 5
9. ФК НАПРЕДОК с.Ношпал 3 1 1 1 8 4 4 4
10. ФК ПЕЛАГОНИЈА с.Трап 4 1 1 2 2 6 -4 4
11. ФК ЕЛЕНИК СПОРТ 3 1 0 2 5 16 -11 3
12. ФК МЛАДОСТ с.Горно Оризари 4 0 1 3 8 15 -7 1
13. ФК РИС Битола 3 0 1 2 1 13 -12 1
14. ФК ЈЕНИ-МААЛЕ СПОРТ 3 0 0 3 1 8 -7 0