Category: РМФЛ ЈУГОЗАПАД

РАСПОРЕД НА СУДИИ,ДЕЛЕГАТИ И КОНТРОЛОРИ 26-то ПОСЛЕДНО КОЛО ВО 3-МФЛ-ЈУГОЗАПАД

Пар

Домаќин – Гостин Место Термин Главен судија 1 помошник                           2 помошник          контрола           Делегат         Контрола
1. Сатеска-Лирија   с.Волино 27.05.18  17.00 Ѓорѓиевски Владимир   Груевски Илија Митревски Владимир Масалковски Никола    Клочовски Васко
           Битола             Битола             Битола              Битола              Битола
2. Велешта-Караорман 2017    с.Велешта 27.05.18  17.00   Спироски Ангеле     Бекри Кренар   Анѓелкоски Јован    Канбери Инает       Рика Муамер
             Струга             Струга              Струга            Струга               Струга
3. Кравари-Кораби   с.Кравари 27.05.18  17.00  Ралевски Благојче  Стојановски Филип    Кичевски Пеце   Ралевски Златко Стојановски Златко
           Битола              Битола             Битола              Битола              Битола
4. Фламуртари-Преспа  с.Радолишта 27.05.18  17.00       Фатмир Бафто     Балески Горан    Спироски Љупчо      Шопоски Гоце    Стојаноски Гоце
             Охрид               Охрид            Охрид                Струга               Охрид
5  Влазними-Охрид Лихнидос   Струга 27.05.18  17.00    Лаброски Ѓорѓи      Котески Игор     Мојсоски Марио   Левески Валентин   Кафеџиоски Ило
            Струга              Струга            Струга              Охрид
             Охрид

ТАБЕЛА ПОСЛЕ ОДИГРАНО 25 КОЛО ВО 3 МАКЕДОНСКА ЛИГА ЈУГОЗАПАД

1 ФК КОРАБИ 22 17 1 4 68 21 47 52
2 ФК ПРЕСПА 22 12 1 9 53 39 14 37
3 ФК ЛИРИЈА с.Грнчари 23 11 3 9 54 42 12 36
4
ФК ФЛАМУРТАРИ(-3)
22 12 3 7 41 30 11 36
5 ФК КРАВАРИ 23 11 2 10 59 48 11 35
6 ФК КАРАОРМАН 2017 22 10 5 7 55 47 8 35
7 ФК ВЛАЗНИМИ 22 9 6 7 47 41 6 33
8 ФК САТЕСКА с.Волино 22 9 2 11 56 51 5 29
9
ФК ВЕЛЕШТА(-3)
23 10 2 11 53 58 -5 29
10 ГФК ОХРИД ЛИХНИДОС 23 9 2 12 58 66 -8 29
11 ФК ОКТИСИ-СПОРТ 24 8 5 11 33 46 -13 29
12 ФК ВОСКА 2002 24 8 2 14 48 74 -26 26
13 Могила Би Милк 13 6 0 7 22 29 -7 18
14 ФК БАИР-КРКАРДАШ 13 0 0 13 14 69 -55 0

РАСПОРЕД НА СУДИИ,ДЕЛЕГАТИ И КОНТРОЛОРИ 23-КОЛО 3-МФЛ-ЈУГОЗАПАД

Пар Домаќин – Гостин Место на одигрување Термин Главен судија 1 помошник 2 помошник Делегат Контрола
1. Лирија-Кораби с.Грнчари 13.05.18 16.30 Милошевски Петар Танчевски Горан Ѓорговски Јоцо Христовски Тони Илиевски Зоранчо
      Битола Битола Битола Битола Битола
2. Охрид Лихнидос-Кравари Охрид 10.05.18 16.30 Тодоровски Жарко Ванкоски Михајло Фатмир Бафто Попоски Јовче Павловски Слободан
    Охрид Охрид Охрид Охрид Охрид
3. Кораби-Караорман 2017 Дебар 13.05.18 16.30 Лекоски Дени Кически Пеце Груевски Илија Дишковски Васко Клочовски Васко
    Битола Битола Битола Битола Битола
4. Октиси Спорт-Велешта Струга 13.05.18 16.30 Ѓорѓиевски Мишо Кренар Бекри Мојсоски Марио Шопоски Гоце Рика Муамер
            Охрид Струга Струга Струга Струга
5 Воска 2002- Сатеска   Охрид 13.05.18 16.30 Лаброски Ѓорѓи Љумтурие Асани
Бетиме Асани Илир Лутфиу Савиќ Никола
            Струга Струга Струга Дебар Охрид
                     
          Комесар за натпревари          
          Ралевски Златко          
                     
    Комесар за делегирање на судии         Комесар за делегирање на контролори      
    Стојановски Златко         Илир Сеља    

РАСПОРЕД НА СУДИИ,ДЕЛЕГАТИ И КОНТРОЛОРИ 22-КОЛО 3-МФЛ-ЈУГОЗАПАД

Пар Домаќин – Гостин Место на одигрување Термин Главен судија 1 помошник                           2 помошник           Делегат         Контрола
1. Лирија-Кораби              с.Грнчари 06.05.18  16.30   Кочовски Горанчо Богдановски Љупчо   Стојановиќ Дарко    Христовски Зоран Карапалевски Пеце
           Д. Хисар             Битола             Битола              Битола               Ресен
2. Сатеска-Охрид Лихнидос               с.Волино 05.05.18  16.30      Фатмир Бафто    Ванкоски Михајло     Петревски Горан    Локоски Митко      Кафеџиски Ило
             Охрид             Охрид               Охрид            Охрид               Охрид
3. Велешта-Воска 2002               с.Велешта 06.05.18  16.30  Ангелески Алесандар      Груевски Илија Бегалиноски Менде   Трајковски Ките    Мојсоски Љупчо
           Битола              Битола             Битола              Битола              Струга
4. Караорман 2017-Октиси Спорт                  Струга 06.05.18  16.30    Спироски Ангеле         Леши Беса  Мојсоски Марио       Канбери Инает   Марковски Марко
             Струга               Струга             Струга                Струга               Струга
          5.           Кравари-Преспа                с.Кравари 06.05.18  16.30    Стојановски Игор Стојановски Филип Клочовски Мартин    Алексовски Јовче   Ѓорѓиевски Ѓорѓи
             Битола              Битола             Битола              Битола              Битола

РАСПОРЕД НА СУДИИ,ДЕЛЕГАТИ И КОНТРОЛОРИ 17-КОЛО

Пар Домаќин – Гостин Место Термин Главен судија 1 помошник 2 помошник
Делегат Контрола
1. Воска 2002-Фљамуртари Охрид 07.04.18 16.00 Лековски Дени Кокевски Јофче Митревски Влатко Бошевски Васко Ѓорѓиев Ѓорѓи
      Битола Битола Битола Битола Битола
2. Охрид Лихнидос-Октиси Охрид 07.04.18 16.00 Кочовски Горан Стојановски Филип Клочовски Мартин Николовски Гоце Савиќ Никола
    Д.Хисар Битола Битола Ресен Охрид
3. Преспа-Кораб Ресен 07.04.18 16.00 Бечвиновски Горан Котески Дарко Ѓорговски Јоцо Масалковски Никола Карапалевски Пеце
    Битола Битола Битола Битола Ресен
4. Влазними-Лирија Струга 07.04.18 16.00 Фатмир Бафто Постоловски Михаи Митревски Михаил Радески Коле Марковски Марко
            Охрид Охрид Битола Охрид Струга
5 Кравари- Сатеска    Кравари 07.04.18 16.00 Спировски Анѓеле Лабровски Ѓоко Котевски Игор Шопоски Гоце Муарем Рика
            Струга Струга Струга Струга Струга
6 Караорман
Слободен            
 
7 Велешта
Слободен                 
                 
                     
          Комесар за натпревари          
          Ралевски Златко          
                     
    Комесар за делегирање на судии         Комесар за делегирање на контролори      
    Стојановски Златко         Илир Сеља    

Резултати 3 МФЛ-Југозапад – 16 коло

         
Резултати 3 МФЛ-Југозапад – 16 коло      
Домаќин   Гостин Резултат  
ФК Фљамуртари : ФК Сатеска 2 0
ФК Кораби : ФК Влазними 3 1
ФК Октиси Спорт : ФК Преспа 0 1
ФК Воска 2002 : ГФК Охрид Лихнидос 2 0
ФК Велешта : ФК Кравари 2 1
ФК Лирија : Слободен ///////////  
ФК Караорман 2017 : Слободен ///////////

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат сите екипи од Третата лига Југозапад неодложно да присуствуваат на состанокот за организација на пролетниот дел од сезоната 2017/2018 ,и да се информираат за новите правила во понатамошниот дел од певенството.

Состанокот е во просториите на ОФС Битола во четврток во 18,30 часот